Fiets is niet meer…

Gisteren op weg naar m’n werk heeft m’n fiets het min of meer defnitief opgegeven. Nog net niet echt, maar wel dusdanig dat het mij beter lijkt om het ding maar niet meer te bereiden.

Sinds ongeveer twee a drie jaar, maak ik gebruik van m’n fiets, die voorheen in gebruik was bij mijn vader. De kwaliteit viel toen al niet helemaal mee (voor ik het wist was een achtervork doorgeroest), maar alles bij elkaar kon ik ermee op-en-neer komen naar m’n werk.

Echter afgelopen half jaar is de fiets langzamerhand bezig om z’n laatste adem uit te puffen. Gisteren op weg naar m’n werk, brak opnieuw een spaak uit m’n achterwiel (zo’n mooi plong-achtig geluid tot gevolg hebbend). Vervolgens viel het niet echt meer mee om nog rechtdoor te fietsen.

M’n achterwiel heeft op dit moment een dusdanige slag, dat ik het niet meer vertrouw om me nog langer op dat ding te vervoeren. Probleempje is alleen dat ik bij m’n huidige huis geen mogelijkheid om een fiets goed op te bergen, dus staat m’n fiets buiten. Het nieuwe huis heeft een associaal grote berging waar ik ongeveer 100 fietsen zou kunnen stallen tegen alle invloeden van het weer.

Problematiek is dus: moet ik een fiets kopen en toch nog een paar weken in weer en wind buiten laten staan, of moet ik wachten en de komende weken naar m’n werk lopen in plaats van fietsen? …lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.