Encryptie voor toppers…

Ik zal mijzelf nooit als een top-programmeur zien! Never. Ik kan behoorlijk wat… dynamische websites bouwen, ASP programmeren (tot een redelijk niveau), ik kan behoorlijk wat SQL-en, etc. Maar inmiddels begin ik wel door te krijgen dat ik aan een aardig projectje ben begonnen.

Namelijk de implementatie van iDeal op een website. Je kent het wel, de online betaalmethode van verschillende banken waarmee het echt heel eenvoudig is (maar nu dus echt) om online direct je verkopen af te rekenen. Toppertje dus. Maar uiteraard moet hierbij de nodige veiligheid in acht genomen worden. Logisch.

Nu liep ik er direct al tegenaan dat er weinig handleiding te vinden is op internet. Want wat wordt er nou precies van je verwacht als je iDeal wilt gebruiken op een website. Een avondje goed zoeken levert dan toch wel weer een hele hoop op. Ook de nodige drempels.

Want zo blijk je dus bepaalde gegevens (als ik e.e.a. door heb, dan kom ik hier nog wel eens specifiek op terug) te moeten hashen. Oftewel, de nodige herberekening op los te laten zodat e.e.a. wat veiliger wordt. Maar check nou eens even wat voor een code je nodig hebt om van “hello world” tot aan “2aae6c35c94fcfb415dbe95f408b9ce91ee846ed” te komen…. hier dus: http://p2p.wrox.com/archive/proasp_howto/2002-02/27.asp

By the way, de persoon die dit geprogrammeerd heeft, verdiend dus absoluut een ster aan de muur van programmeerhelden… maar dat mag duidelijk zijn .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.