En weg was ie…

In een over-enthousiast moment van “kom laat ik weer eens wat overbodige icoontjes van mijn desktop verwijderen” was ie opeens mee opgeruimd; de prullenbak. Ruimde op, moet ik eerlijk toegeven, maar als snel ga je dat ene icoontje dan toch missen…

Een stuk schoner zag het eruit, het leek zelfs bijna of m’n desktop ook frisser ervan ging ruiken. Maar dat moet een speling van de geest zijn natuurlijk. Maar toch, ik was nu dus ook het enige icoontje kwijt dat er niet vanaf had gemoeten.

Toch maar even Googlen, wat ik voorzag de nodige registry hacks alweer voor me. Ga naar sleutel x tot en met oneindig, maar daar een nieuwe sleutel aan met een niet verklaarbare exotische naam en zet de waarde hiervan op 1.

Iedereen die nog nooit in het registry van Windows (welke smaak dan ook je voorkeur heeft, XP, Vista, als je wilt zelfs nog 95 of 98) aan het editen is geweest denkt dat ik gek ben. De waarheid is echter niet anders als dat het register van je besturingssysteem op een dergelijke wijze is opgebouwd. Bijvoorbeeld voor instellingen met betrekking tot je prullenbak op je desktop.

Maar niets blijkt minder waar voor Windows Vista (tot nu toe nog steeds meer voor- dan nadelen). Mocht je ook je prullenbak kwijt zijn, dan kan je deze op de volgende wijze weer boven tafel toveren: Klik met de rechter muisknop op je desktop, kies: “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”, kies links bovenaan voor “Bureaubladpictogrammen (mooi scrabble woord trouwen) wijzigen”, en vink tot slot de prullenbak weer aan.

Appeltje, eitje… kind kan de was doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.