… en er warmpjes bij zitten

Er zijn van die thuisklusprojectjes waaraan je begint en waarbij je halverwege denkt, waarom wilden we dit nou zo nodig. Neem nou bijvoorbeeld het thuisklusprojectje Verwarming op zolder. Dit projectje startte als onderdeel van het grote thuisklusproject Opknappen van de zolder.

De zolder van Steenderen.NET begon een jaar geleden namelijk als echte rommel zolder. Muren waren niet afgewerkt, wind en tocht waren heer en meester. Totdat Patricia en Jos bedachten, dat moet ook anders kunnen. Laten we beginnen met een grote opknapbeurt.

Zo gezegd, zo gedaan… je bent ten slotte Thuisklussert of niet. Dus stoer begonnen wij een maand of drie geleden met het afwerken van de muren (afraggelen en vervolgens gipsplaat er tegen aan). En met het dichtmaken van alle naden in het plafond om alle vormen van wind en tocht in de toekomst te voorkomen.

Dit alles was geen enkel probleem. Maar Patricia en Jos hadden nog een ander mooi plannetje, namelijk een verwarming op zolder zodat de temperatuur ook nog eens een beetje aangenaam zou worden. Geen enkel  probleem natuurlijk, want in geval van lastige klussen kunnen we altijd rekenen op pappa Van Steenderen.

Pappa Van Steenderen is van het type Geen enkele klus is te lastig, lastige klussen doe je hooguit wat langer over. Dus samen met Pappa van Steenderen ging Jos aan de slag. Meters buis werden in kleinere buisjes gezaagd, twee radiatoren werden aan de muur bevestigd en er gingen ongeveer een twaalf dozein knelkoppelingen en twee rolletjes teflon tape tegen aan om alles aan elkaar te knopen.

Maar liefst vier zaterdagen kostte het… en steeds gaf Pappa van Steenderen niet op. Bij de uiteindelijke ingebruikneming, gisteren eind van de middag om precies te zijn, hadden we nog twee kleine tegenslagjes. Twee koppelingen die niet waterdicht bleken te zijn. Beetje jammer natuurlijk, maar je kan ook niet alles hebben.

En nu, nu zitten we er lekker warmpjes bij op zolder… laat de winter dan nu eindelijk maar echt losbarsten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.