En als ik nou gewoon geen zin heb om mee te doen?

Ongeveer een maand geleden viel er een envelop de brievenbus van Steenderen.NET binnen. Dat wij mee hadden te doen aan een onderzoek dat luisterde naar de naam Mobiliteits Onderzoek 2006 (of iets wat daar heel erg dicht bij in de buurt kwam). Ik moest echt mee doen en het was ook nog heel belangrijk.

Wat een feest dacht ik nog… en wat ik mij ook bedacht was: ik moet helemaal niets!

Met één soepele beweging scheurde de brief in een heleboel stukjes en met een tweede soepele beweging lagen de stukjes bij het oud-papier. Ik moet helemaal niets en probeer mij zeker niet te dwingen.

Twee weken later kreeg ik opnieuw een soort gelijke brief. Ander kopje boven aan de brief, maar met het vriendelijke toch meer dan dringende verzoek om de eerder verstuurde vragenlijst nou toch eindelijk eens op te sturen. Ja het waren dan wel hele persoonlijke vragen, maar het was toch echt helemaal anoniem en nog veel belangrijker, het was allemaal echt heel belangrijk.

Opnieuw oefende ik mijn twee soepele bewegingen op de brief uit… stukjes… oud-papier.

Vandaag, we opweg naar buiten checken we nog net even de brievenbus. En wat denk je… een beetje vreemde envelop, wéér een ander kopje boven de brief. Deze keer was de brief een stuk milder van toon. Niet meer dwingend, maar inmiddels uitgeblust tot een vriendelijk verzoek.

Hopelijk ten laatste malen heb ik vandaag mijn inmiddels fameuze bewegingen uitgeoefend om voor eens en altijd mee te doen aan het Mobiliteits Onderzoek 2006. Ik heb er geen zin in en ik heb er zeker geen zin in om hiertoe gedwongen te worden. De vragenlijst liggen overigens al sinds een maand bij de oud-papier-meneer en zijn waarschijnlijk allang gerecycled tot wc-papier of iets dergelijks .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.