Eerst een backup maken en dan pas formatteren

De nieuwe Steenderen.NET computer staat inmiddels alweer een weekje of wat te snorren op de grote Steenderen.NET hobby en werk zolder. En tot grote tevredenheid mag ik wel zeggen. Want Vista is even doorhebben, maar dan heb je ook wat.

Alle bestanden die zouden zo langzamerhand wel overgezet moeten zijn van het oude systeem naar het nieuwe. Het oude systeem staat zelfs al klaar voor de verkoop via Marktplaats.nl.

Maar waren nou echt alle bestanden overgezet ??? Wist ik dat nou wel echt zo heel zeker ??? Enne, ik had toch zeker nog niet mijn harde schijf geformatteerd ??? Mmm… bijzonder teleurstellende situatie dus…

Wat blijkt, alle bestanden van websites waaraan ik zo nu en dan wat tijd spendeer blijk ik net niet helemaal handig gebackup’t te hebben. Voor de standaard backup stonden ze namelijk niet goed in het lijstje opgenomen (auw auw auw) en dus blijkt de laatste backup al gauw weer een jaar o.i.d. oud te zijn.

Maar goed, alle websites staan nog steeds online, dus gelukkig kan ik gewoon daar alle vanaf trekken. Maar da’s dus wel pure mazzel. Hopelijk was dit het enige mapje waarvan de backup net niet helemaal goed geregeld was… nu eerst maar eens Steenderen.NET, MarkKnopfler.NET, Goalcompany.nl en GvToos.nl binnen halen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.