Een overvloed aan vrijwillige omgekeerde spam

Mijn mailbox puilde afgelopen weken uit van grote hoeveelheden e-mail die zich het beste laten omschrijven als omgekeerde spam. Nu hoor ik de hersentjes kraken; Wat is nou weer omgekeerde spam? Vrij simpel eigenlijk, bij spam doen mensen een non-stop poging om je aan te zetten tot kopen. Bij omgekeerde spam gaat het juist om het aanzetten tot verkopen… of eigenlijk weggeven in dit geval.

Een week op wat geleden kochten vriendinnetje P. en ik een nieuwe salontafel. Met als direct gevolg een salontafeloverschot, aangezien de oude er ook nog was. Nou is ons huis niet uitgerust met een openhaard, dus opstoken was geen optie… dus de makkelijkste manier om van die tafel af te komen was op Marktplaats zetten. Althans dat dachten wij.

Want wat blijkt, als je iets gratis op Marktplaats zet, dan blijken mensen gelijk geen verplichting meer te voelen om hun afspraak na te komen. Gevolg is dat je massa’s mailtjes binnen krijgt van mensen die heel graag jouw tafel willen hebben. Maar als je vervolgens een afspraak maakt om de tafel af te komen halen, dan komt er niemand opdagen.

Beste oplossing om zo snel mogelijk van je spullen af te komen, en van een overvolle mailbox, is dus een aanschaffen van een openhaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.