Ed Kowalczyk en nieuwe band

Het lijkt echt definitief over en uit te zijn voor de band Live. Onenigheid lijkt de band in twee kampen opgesplits te hebben; Ed Kowalczyk en de rest. De rest is bij elkaar gebleven, en gaan met de nodige toevoeging van mensen verder onder de naam The Gracious Few. Ed heeft zich omringd met een nieuwe band, en gaat door onder de naam Ed Kowalczyk.

Waar het bij de meeste bands eindigd in, wat zo mooi artistieke onenigheid wordt genoemd, belanden, blijkt het bij Live uiteindelijk toch weer om geld te gaan. Heel erg jammer moet ik zeggen… en als liefhebber misschien zelfs wel een heel klein beetje teleurstellend.

Anyway, van het Gracious Few kamp is inmiddels al aangegeven dat er hierdoor nooit meer samengewerkt gaat worden met Ed, dus de split lijkt een definitieve. Tijd dus om eens te kijken wat de toekomst dan te brengen heeft.

Ed Kowalczyk is altijd al front-man en stemgeluid van de band geweest. Je zou dus zeggen dat een doorstart redelijk eenvoudige te maken zou moeten zijn. En zo was de beste man dan ook laatst live in de ochtend bij Giel Beelen op 3FM. Even een paar nummertjes spelen.

Nou nodig ik mensen die de muziek van Live een klein beetje kennen uit om te luisteren naar hoe Ed & Band het fameuze nummer I Alone ten gehore brachten.

http://tinyurl.com/2vnf4uv

Kijk meneer Ed zingt zoals hij dat kan, en zoals je gewend bent. Maar deze band, ik weet het niet. De band Live beschikte over briljante drummer; Chad Gracy. Het drumwerk van deze nieuwe drummer kan mij persoonlijk een stuk minder bekoren…

Ben benieuwd of ik de enige ben, of dat er meer mensen zijn die het verschil horen. Dus graag reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.