Echt leuk… nachtwerk!

Kom… laten we ook eens stoer doen, laten we ook eens ’s nachts gaan werken. Het voordeel van werken in de nacht is namelijk dat er geen collega’s zijn die je lastig vallen en dat je dus lekker kan doorwerken 😉

Nachtwerk ben ik sinds deze week achter is niet echt iets wat ik voor m’n lol doe. Wat was het geval deze week ??? Afgelopen jaar zijn we op m’n werk bezig geweest met het herinrichten van ons proces. Ter ondersteuning van dat proces is er de nodige software ontwikkeld. Deze software ging afgelopen dinsdagavond live gezet worden.

Procedure hierbij is dat er eerst een backup gemaakt wordt van de oude situatie (zodat de oude situatie hersteld kan worden wanneer de installatie niet succesvol verloopt). Deze backup zou er een goed uur over doen.

Vervolgens moet de nieuwe software overgezet worden van de ontwikkel omgeving naar de productie omgeving. Looptijd een uurtje of 3 a 4. Tot zo ver nog geen werk voor ons!

Dit alles zou pas gaan plaatsvinden na kantooruren, dus na zessen. Een simpel sommetje leert ons dat het dan al gauw een uurtje of 10 a 11 is voordat wij in actie mochten komen. Wat hield de actie precies in? Testen!

Enfin… voor we het wisten was het een uurtje of twee ’s nachts voordat we naar huis konden. Op zich deed dat nog niet eens zo heel erg pijn, maar de volgende dag acht uur op kantoor… dat doet pas pijn! Conclusie… ik ben niet bijster geschikt voor nachtwerk. Overigens best aardig om wel een keertje mee te maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.