Drop table

Het gaat er eindelijk van komen dat er voor SiteManager de nodige installatie scripts beschikbaar komen. Deel één hiervan is het in elkaar kleien van een net SQL script om de database structuur netjes met een copy & paste actie op orde te hebben.

Nu ben ik er inmiddels achter dat dat dus niet voldoende is. Want als je zo’n script aan het schrijven bent, dan is dat uiteraard niet in één keer goed (genoeg). Dus je maakt met een probeersel script een hele hoop tabellen aan. Je verbetert je script en je wilt in één keer je script opnieuw willen uitproberen.

Dat kan natuurlijk niet, want dat zou betekenen dat je tabellen gaat aanmaken die al bestaan. Dus moet je alle tabellen eerst verwijderen voordat je je verbeterde script erop los kan laten om de tabellen opnieuw weer aan te maken.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, er was na twee keer e.e.a. aanpassen en de tabellen handmatig verwijderen directe behoefte om ook de tabellen scriptmatig te verwijderen (in sql termen, te droppen). Dus het eerste script dat hierbij gepubliceerd wordt ziet er als volgt uit:

drop table catalogg;
drop table guestbook;
drop table links;
drop table log;
drop table log_comments;
drop table login;
drop table meta;
drop table navigation;
drop table news;
drop table pages;

Kwestie van copy & paste in je MySql client en klaar… mocht je net als ik een X-aantal sites gedefinieerd hebben staan, wees dan wel heel voorzichtig, want dit script één keer op de verkeerde site loslaten en je bent alles kwijt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.