Drie briljante albums

Ik vertelde een tijdje geleden al even dat ik wat achter liep in het bijwerken van de CD kast. Inmiddels ben ik weer een heel eind op dreef. En daarbij kan ik het toch niet laten om even drie albums specifiek in de spotlight te zetten… Afgelopen half jaar blijken er toch stiekem drie briljante albums de Steenderen.NET CD kast binnen te zijn geslopen.

Amy MacDonald - This is the lifeAmy MacDonald – This is the life

Waarschijnlijk moet je wel een klein beetje tegen de country style van deze plaat kunnen, anders luister je ‘m wellicht niet helemaal uit. Maar wat een goeie debut plaat zeg. Afgelopen weekend stond Amy MacDonald ook op Pinkpop. Naar mijn bescheiden mening klonk haar stem nogal aan de zware kant. Maar dat kan ook zijn geweest omdat ze rechtstreeks vanuit de auto op het podium werd geslingerd. In ieder geval is dit dus aanradertje nummer 1.

Duffy - RockferryDuffy – Rockferry

Net als de plaat van Amy MacDonald, ligt ook deze al een tijdje in de winkel. Mocht je sound van Amy Winehouse haar laatste album kunnen waarderen, dan is deze ook zeker het proeven waard. Duffy is wat liever, ligt wat lichter op de maag, maar is zonder enige twijfel zeer smaakvol.

Alanis Morissette - Flavors of entanglementAlanis Morissette – Flavors of entanglement

Het nieuwste nieuwe album van Alanis. Wellicht is dit weer typisch een geval van hate it or love it. En dan wil het toeval uiteraard dat ik bij de laatste groep hoor. Dit album is niet een typisch Alanis album! Net zoals haar tweede album “Supposed former infatuation junkie” (en dan hoop ik nu dat ik dat uit de losse pols correct schrijf) dat niet was. Voor mij wel heel erg de moeite waard en een mooie voorloper op het concert volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.