Douchecabine 2.0

Vroeger hadden wij thuis een douche die precies deed wat je van een douche verwachtte. Warm water geven als je de kraan open draaide. Dat wil zeggen, als je de douche open draaide, dan sprong beneden in de keuken de geiser aan, en na ongeveer een minuutje wachten had je heerlijk warm water. Moest er natuurlijk niet één of andere lolbroek het afwasteiltje beneden in de keuken laten vollopen, want dan stond je direct weer onder een koude douche.

In ons vakantiehuisje dit weekend, niets van dit alles. Naast een huge-tweepersoons-bad, een heuse douche-stoom-cabine. Het enige ware genot voor de gadget-freak die zich wil reinigen. In de cabine namelijk niet alleen een douchekop met een (beetje ordinaire) doucheslang, maar ook een ware stortdouche boven je hoofd, en waterjets (of hoe die dingen ook precies mogen heten). Daarnaast, verlichting in de douchecabine (vraag me niet precies wat het nut daarvan is), een ingebouwde radio, en natuurlijk de stoom/sauna functie.

Tijdens mijn poging om afgekoeld te raken van het bubbelbad (zie ook de afgelopen drie blogs), begon probleem nummer één. Hoe krijg ik precies water uit de douchekop boven mijn hoofd? Drie knoppen blinken je bij je entree in de cabine tegemoet. Één knop is voor het instellen van de temperatuur. Natuurlijk geen aanwijzingen m.b.t. de ingestelde temperatuur, dus met gevaar voor verbranding draai ik met knop twee de douche open.

Het water komt uit de douche met de slang eraan. Ik wacht even tot het water op temperatuur is, en probeer vervolgens met knop nummer drie het water uit de waterjets te krijgen. Na wat gepruts lukt dat uiteindelijk ook nog. Natuurlijk niet voordat ik uit de grote stort-douche boven mijn hoofd eerst een grote plets koud water over mij uitgestort krijg.

Goed, missie één is dus, weliswaar met wat moeilijkheden, geslaagd. Ik heb de waterjets aan de praat gekregen. Vol verwachting laat ik de jets op mijn rug spuiten. Acht lullig straaltjes doen een verwoede poging om mijn rug te masseren. Een enorme desillusie maakt zich van mij meester. Is dit dan de ervaring waar ik volgens menig bouwmarktboekje niet zonder kan?

Niet getreurd, er zitten nog veel meer opties in deze cabine om uit te proberen! Snel door naar de stort-douche. En jawel, de stort-douche doet een naarstige poging om zijn naam eer aan te doen. Namelijk heel veel water over je hoofd uitstorten, en het liefste zo hard mogelijk. Top ding!

OK, eenmaal genietend van de stort-douche, is er natuurlijk niets liever dat je wilt dat een fijn muziekje erbij. Niet dat je dat normaal gesproken mist onder de douche, maar toch. Als je weet dat dat een van de opties is die je gratis bij je full-gadget-douchecabine krijgt, dan wil je er gebruik van maken ook. En iedere seconde dat je er geen gebruik van maakt, is natuurlijk een verspeelde seconde!

Goed, naast de drie glimmende knoppen om het stromende water te bedienen, bevindt zich links in de cabine een waar knoppenpalet. Acht mooie tiptoetsen vragen erom om allemaal ten minste één keer aangeklikt te worden. De icoontjes die bij de knopjes zijn laten uiteindelijk weinig voor mij te raden over. Althans zo lijkt het. Want in no-time heb ik de radio aan staan. Ingesteld staat Sky-radio. Ben ik nou niet direct de grootste fan van, dus soepel schakel ik door naar voorkeuzezender nummer twee.

Ook Sky-radio? Dat geeft niets, het is vast niet zo dat alle voorkeuze-zenders staan ingesteld op Sky-radio. Dan kan onmogelijk het geval zijn. Er is geen idioot op aarde, die alle voorkeuzezenders op één en hetzelfde station voorprogrammeert. En dan precies van alle zenders die je zou kunnen kiezen, kiest voor Sky-radio.

Helaas blijkt deze idioot dus wel te bestaan. En precies in mijn huisje, met mijn mega-gadget-stoom-douchecabine, is die idioot dus blijkbaar langs geweest. En heeft alle, maar dan ook alle voorkeuzezenders ingesteld op Sky-radio!

Goed, radio gaat dus snel weer uit, het uitzoeken van hoe je precies de voorkeuzezenders verandert, gaat je namelijk nooit lukken zonder iets van een gebruiksaanwijzing. Laat staan met een gigantische stort-douche die staat te beuken op je hoofd. Snel verleg ik mijn aandacht dus naar de saunafunctie!

Hierover volgende keer meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.