Diskette… wat was dat ook alweer.

Een tijdje geleden gingen er geluiden op vanuit politiek Den Haag dat onze politie mensen meer naar CSI moesten kijken. CSI laat namelijk zien wat er met de hedendaagse politie-technieken allemaal mogelijk is. Geen vinger afdruk is veilig en geen boeven-DNA blijft onopgeslagen. Eens een schobbejak, altijd een schobbejak!

Dat ons politie-apparaat nog lang niet op het niveau van Grissom en de zijne zit, werd afgelopen week wel weer ernstig pijnlijk. Waar de vriendjes van onze CSI man met de meest moderne apparatuur al het verborgene boven tafel weten te krijgen, blijken onze politie-rakkers nog steeds met diskettes te werken. Of floppies zoals ze in een grijs verleden ook wel genoemd werden.

Kent u ze nog onze 5,25-inch en 3,5-inch data dragers? Aflopen week bleken een aantal diskettes met de nodige gevoelige informatie achtergebleven te zijn in een auto. Informatie over Pim (wie was dat ook alweer) en zijn vrije tijd. Schokkend? Behoorlijk!

Dat het nog mogelijk is dat er met floppies gewerkt wordt! Moderne computers zijn niet eens meer uitgerust met een diskette station! Nog schokkender… blijkbaar zijn de rappporten van onze politie dusdanig dun dat ze op een diskette passen! Maak ik op m’n werk een documentje, dan verbaas ik mij er altijd weer over hoe snel ik aan een aantal MB zit. Zo niet bij onze poltie… gelukkig maar.

Nog geschokken van het feit dat er gevoelige informatie was achter gebleven in een auto? Geenzins… las afgelopen week ook het nieuwsbericht dat een politie-held een belangrijk dossier op het dak van z’n auto had laten liggen… dus die floppies… die bezorgen Donner heus geen slapeloze nacht hoor. Wees gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.