Dell – Het bestellingsproces – Deel 4

Tot nu toe ging het volledige bestellingsproces bij Dell op rolletjes, kan niet anders zeggen, doen ze netjes. Op een woensdagavond bestelde ik m’n PC, met ongeveer een week wordt de eerste poging tot afleveren gedaan.

Kijk en dat dat stukje van de bestelling ben ik dan weer niet zo heel erg enthousiast over. Dell maakt voor het afleveren van z’n bestellingen gebruik van UPS als pakketservice. Probleem is dat je één dag van te voren een mailtje krijgt in de strekking van: Morgen komen we uw bestelling afleveren tussen 9.00 en 17.00 uur. Zorgt u ervoor dat u thuis bent.

En dat kan natuurlijk niet… je regelt niet een dag van te voren een vrije dag. Sterker nog, ik wil eigenlijk helemaal geen vrije dag opnemen omdat ik toevallig een PC heb besteld. Maar geen nood, UPS kan gebeld worden en samen met UPS kan je vervolgens een vervolgafspraak plannen. Althans dat zeggen ze!

Bellend met UPS val ik van de ene in de andere verbazing. Om te beginnen wordt je op een ongelooflijk arrogante manier te woord gestaan. En als ik als klant ergens niet van houdt… Dus ik vraag wat er aan mogelijkheden zijn om de afspraak handiger te plannen. Meneer UPS vraagt, wat had u precies in gedachte?

Nou, wat dachten jullie van een keertje afleveren rond het einde van de middag of begin van de avond? Ja dat kan natuurlijk niet! Dat vraagt iedereen en als ze daar aan gaan beginnen…

Vraag het mij dan niet… soepoog !!! Nou weet je wat, doe lekker op zaterdag dan.

Uiteraard kan UPS daar ook niet aan beginnen, want wij leveren onze pakketjes alleen af van maandag t/m vrijdag.

In wat voor tijd leeft UPS eigenlijk? Ze kunnen een pakketje in no-time van Ierland (waar de PC is gebouwd) naar Brussel (kennelijk een distributiecentrum van UPS) naar Schiedam (magazijn o.i.d. van UPS) transporteren. Dat alles binnen 24 uur. Best een hele kunst… maar met mij een fatsoenlijke afspraak maken over wanneer het pakketje afgeleverd kan worden is te veel gevraagd. Wat een waardeloze toko zeg.

Maar goed, met een beetje gedoe wordt dan uiteindelijk de PC a.s. woensdag afgeleverd, de vrije dag van Patries. Hopelijk een beetje vroeg, zodat Patries niet de hele dag hoeft te wachten… Beetje teleurgesteld zijn we dus wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.