De wereld zal veranderen vannacht, vannacht…

De wereld zal veranderen vannacht, vannacht… (fragmentje Pater Moeskroen) en de wereld is ook veranderd vannacht. Niets is meer wat het lijkt in de wereld van de publieke omroepen. Wist je gisteren nog zonder probleem je favoriete programma op een van de eerste drie zenders van je TV terug te vinden, dan is dat vandaag wel anders.

Speciaal om te vernieuwen heeft het ministerie van TV zaken (of hoe noem je dat in goed oud-Haagsche termen) besloten dat het tijd is voor vernieuwing. En met een helder doel voor ogen ben ik de laatste die tegen vernieuwing is. Op het ministerie voor TV zaken zullen ze er voor gestudeerd hebben denk ik dan, dus ze zullen wel weten wat ze doen…. denk ik dan.

Om de chaos in publieke omroepland voor te zijn, heb ik mij natuurlijk even verdiept in de veranderingen die vanaf vandaag een heus feit zijn geworden. Lees even mee en je bent weer helemaal up-to-date…

Nederland 1 :: De familiezender (je verzint het ook niet). Alles wat net iets te gezellig moet overkomen en (al is het maar in de verste verte) ruikt naar spruitjes, zal worden gepubliceerd op deze zender. Gezellige kwisjes, praatprogramma’s, knus, knus knus.

Nederland 2 :: De kritische nieuws- en actualiteiten zender. Journaal, consumentenprogramma’s, etc. Als volkskrantlezende azijnpisser ga je hier volledig aan je trekken komen.

Nederland 3 :: Alles wat leuk, vernieuwend en cabaretesk is ga je hier terug vinden.

Dus nog even wat praktijkvoorbeelden om in de gedachtegang van het ministerie van TV zaken te komen. Alle programma’s van BNN (denk aan de Lama’s, spuiten en slikken, etc), da’s een duidelijk gevalletje Nederland 3. Paul de Leeuw, leuk cabaretesk, een duidelijk gevalletje… Nederland 3? Nee joh, Nederland 1! Weet ook niet waarom, maar da’s waarschijnlijk bedoelt als instinkertje 😉

Mocht je in de chaos van de reorganisatie je favoriete programma nou echt helemaal niet meer terug kunnen vinden, dan is er altijd nog http://www.uitzendinggemist.nl of, wanneer je TV kijkt via Versatel uitzending gemist via de decoder (wat ben ik toch een mazzelaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.