De turbo-turbo-tandenborstel – Deel 1

De turbo-turbo-tandenborstelAfgelopen vrijdagmiddag, je moet ten slotte toch iets met je vrije dag, zat ik in de stoel bij mijn favoriete mondhygiënist. Nou heb ik er maar eentje, dus daarmee wordt je dan als snel mijn favoriete, maar dat ter zijde. Belangrijkste klus bij de mondhygiënist in mijn geval is toch het wegbikken van het nodige tandsteen. Maar binnenkort zou daar een einde aan moeten komen.

Ik heb er namelijk een behoorlijk hekel aan dat er precies om mijn voortanden aan de onderkant zich het nodige tandsteen verzameld. Niet echt in enorme hoeveelheden, maar wel genoeg om je eraan te ergeren. Dus wat doe je in zo’n geval, je vraagd de expert om advies.

En wat blijkt, met behulp van een zogenaamde turbo-turbo-tandenborstel is het tandsteen met wat moeite te bestrijden. In de winkel is deze tandenborstel overigens beter bekend als Philips Sonicare, maar dat maakt het toch gelijk tot een stuk minder aantrekkelijk apparaat.

Deze tandenborstel maakt, in tegenstelling tot mijn huidige elektrische tandenborstel, maar liefst 31.000 bewegingen per minuut. De mondhygiënist waarschuwde dan ook; de eerste drie poetsbeurten trilt de borstel volledig uit je mond. Een geruststellend idee.

Een review op internet leerde mij wat later ook nog eens; De eerste week voelt je tandvlees na het poetsen nogal tintelig. Wat waarschijnlijk net zo veel wil zeggen als; na het poetsen heb je last van de nodige open vleeswonden in je mond.

Je begrijpt na al deze schitterende woorden was ik natuurlijk helemaal om. Dus zo startte al snel de zoektocht naar een goede aanbieding. De mondhygiënist had al gewaarschuwd; de elektrische tandenborstels kunnen nogal duur zijn, maar trap daar niet in, want er zitten voor het extra geld alleen maar extra toeters en bellen aan. Je gebid wordt daar niet schoner van.

Nou, geen woord bleek hiervan gelogen. Zonder probleem betaal je voor een mooi modelletje zo’n 150 euro. En dat vind ik dan nog steeds best een hoop geld.

Alsof toeval niet lijkt te bestaan, kreeg ik vandaag (of liever gezegd vannacht) de e-mail binnen van een 24 uurs aanbieding. En je raadt het al, van juist deze tandenborste. Hoe is het toch mogelijk. Via iBood.nl is alleen vandaag, deze tandenborstel voor ongeveer vier tientjes aan te schaffen.

Bestelling is dus de deur uit, en binnenkort hoop ik dan ook de eerste ervaringen met de turbo-turbo-tandenborstel te kunnen delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.