De Matiz en de Autoradio

Het mag algemeen bekend zijn dat Steenderen.NET niet of nauwelijks verstand heeft van auto’s. Auto’s zijn om te rijden, moeten doen waar ze goed in zijn (namelijk; rijden), en daar houdt de wijsheid rondom auto’s dan zo ongeveer wel weer op. Oh ja, tijdens het rijden een lekker muziekje kunnen luisteren, da’s dan wel belangrijk!

Maar er zijn natuurlijk ook grenzen. Neem nou de Daewoo Matiz, nee laten we het specifiek houden, de Daewoo Matiz van zusje M. Deze auto is ontworpen voor en door hobbits! Ik zweer het je…

En als Tolkin ergens vrij duidelijk over was, dan is het dat hobbits geen verstand hadden van auto’s. In heel lord of the rings geen auto te bekennen.

Gollum tegen Frodo:
Yes yes master hobbit, we must take the Daewoo Matiz to Mordor…

Nee dus, en waarom is dat? Omdat als hobbits zich wel gaan bemoeien met auto techniek, er dan hele vreselijk creaturen ontstaan. En zie hier… de Daewoo Matiz. Ooit trapte zusje M. dus toch in de verkooptruc van een hobbit-creatuur-verkoper. Met als gevolg nu een Daewoo Matiz voor de deur.

Omdat zus zelf toch ook de tragiek hiervan in zag, bedacht ze om de waarde van het ding te verdubbelen middels de aanschaf van een nieuwe autoradio. Goed plan! En uiteraard komt voor het stukje inbouwen broer Jos in aanmerking. Toppertje!

In iedere normale auto is het inbouwen van een autoradio niet zo’n heel groot probleem. Met de befaamde ijzeren clipjes klik je de auto radio uit het sleetje, draadjes los maken van de auto radio, draadjes vastmaken aan de nieuwe radio (eventueel met een verloopstekkertje o.i.d.), nieuwe radio op z’n plek klikken, en klaar is Kees.

Maar niet bij de Daewoo Matiz, niet eens iets wat in de richting komt! De hobbits van Daewoo hebben namelijk bedacht dat de radio vast moet zitten met schroeven. Het voordeel, de radio zit lekker goed vast. Het nadeel, de radio zit lekker goed vast. Gevolg van deze briljante hobbit constructie is namelijk dat het hele dashboard losgeschroefd en losgeklikt moet worden.

Dus stel je voor, je zit in een auto waar je eigenlijk al niet inpast, want voor een normale Hollandse jongen is dit echt een hele kleine auto, vervolgens zit je met het dashboard op schoot, en dan moet je ook nog eens een autoradio eruit halen en de nieuwe erin monteren.

Enfin, voor onze buren, moet e.e.a. een bijzonder vermakelijk plaatje hebben opgeleverd. De hobbit-mobiel is nu twee keer zoveel waard, en nog belangrijker, zus-lief kan weer normaal muziek luisteren onderweg. Mission accomplished

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.