De godvader deel IV

Dit blogboek gaat langzamerhand lijken op de culturele agenda van Steenderen.net, maar dat is dan maar even niet anders… want wat hebben wij gisteren een fantastische voorstelling gezien.

Om te beginnen is De Ploeg een cabaret groep die inmiddels alweer jaren hoog in de topregionen van het Nederlandse cabaret weet te vertoefen. Het lijkt er bijna op dat het niet uitmaakt wat ze aanpakken, ze weten er toch wel iets moois van te maken.

Inmiddels hebben ze alweer jaren de traditie om met enige regelmaat een toneelstuk te brengen. Dit gebeurt met de mannen van De Ploeg (Viggo Waas, Joep van Deudekom en Peter Heerschop) aangevuld met een aantal vast terugkerende acteurs en een aantal wisselende acteurs en actrices.

De allereerste voorstelling die ik gezien heb, helaas alleen op TV ging over Familie van der Ploeg (Pap, Map en kindertjes van der Ploeg op een bijzonder wazige vakantie). Tweede voorstelling (maar volgens mij heeft daar nog een voorstelling tussen gezeten) was het heel wat zwaardere Festen. Was bekend als film en de mannen hadden hier een fantastisch toneelstuk van weten te maken.

Gisteravond was het de beurt aan een waar Italiaans maffia drama.

Vendetta speelt zich af binnen een maffia familie waarmee het niet meer zo gek goed gaat. Het familiehoofd (De Don) is stervende en dan ontstaat de machtstrijd wie het volgende familiehoofd moet worden. Veel meer als dat ga ik er niet over loslaten, hilarisch is het zeker.

Tip dus voor de komende maanden (ik weet niet precies hoe lang dit nog draait), ga deze voorstelling zien! Kijk of je nog ergens kaarten vandaan kan halen. Ga voor ’s morgens vroeg voor het theater liggen als je weet dat de kaartverkoop gaat beginnen, want dit is een must! En mocht je geen kaarten meer te pakken kunnen krijgen, dan komt er vast ook nog wel een TV uitzending (alhoewel ik denk dat je daarmee toch het e.e.a. mist).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.