De gel-revolutie

Fructis gelKijk wie mij een klein beetje kent, of gewoon een beetje goed kijkt naar een foto van mij, weet dat er zelden een dag voorbij komt waarop er geen gel in mijn haren zit. Is ongeveer begonnen, pffff… ja hoe lang geleden eigelijk? Ergens rond het voortgezet onderwijs geloof ik zo ongeveer…? Maar is daarna in ieder geval nooit meer uit mijn leven verdwenen.

De eerste gels in mijn leven (klinkt wel heel mooi als ik het zo verwoord eigenlijk), waren de goedkoopste die er verkrijgbaar waren. In de categorie heel veel voor heel weinig. Was ook goed, want als gel-beginneling gaat het standaard meer om de hoeveelheid, dan om het effect dat het oplevert. Als je maar vooral heel veel gel in je haar smeert.

Later, ook toen er gewoon meer geld beschikbaar was om er aan uit te geven, kwamen de meer sophiticated gels in huize Steenderen.NET. Niet meer de gels waarbij je vooral heel veel in je haar smeert, maar vooral ook de gels met heel veel vitamine B5 en andere goed-voor-je-haar-ingredienten.

Ik weet eigenlijk helemaal niet of je vitamine B5 ook daadwerkelijk in gels aantreft, maar je begrijpt ongeveer wel wat ik bedoel.

Nou zat ik afgelopen week in een regelrechte gel-crisis. Jij denkt dat je wel eens stress hebt? Nou ik kan je zeggen, dat kan niet anders als peanuts zijn geweest. Druk op je werk? Oorlogstrauma’s? Heb je wel eens zonder gel gezeten? Da’s pas heftig!

Een stukje logistieke misplanning door mijn eigen persoon zorgde ervoor dat ik in de dramatische situatie kwam dat de gel op was. Niet alleen de tube in de badkamer, maar dus ook de voorraad. Normaal gesproken koop ik nameljk gelijk een hele bende tubes op het moment dat er ergens een aanbieding is.

Denk je dat het niet erger kan, is mijn eigen fijne vertrouwde tubetje dus ook nog eens uitverkocht in de supermarkt. Drama! Dat mag duidelijk zijn!

Enige wat erop zat was een noodgreep naar een ander merk. In dit geval werd dat Fructis van Garnier, omdat ik het waard ben of zo (of was dat toch een ander merk). Bij de eerste keer gebruiken merkte ik al dat de gel wat dikker was als dat ik gewend was.

Maar je moet af en toe open durven staan voor nieuwe ervaringen in je leven. Je moet toch zo af en toe op het randje durven balanceren, dus met een getrainde beweging style ik mijn haar met de nieuwe gel. Styling met deze gel krijgt absoluut een ware 10. De hele dag blijft alles netjes in de secuur gemanoufreerde coupe.

’s Avonds in de spiegel verbaasde ik me er zelfs nog hardop over dat alles nog zo netjes op z’n plek zit…

Echter de volgende ochtend sta ik op, kijk in de spiegel, en m’n haar zit dus nog steeds in dezelfde coupe… een klein beetje verslapen misschien, maar nog meer dan goed herkenbaar van de dag ervoor. Er is dus maar één conclusie mogelijk, ik ben achter de truc van het kapsel van koningin Beatrix. Dat zit ook altijd tot in de puntjes verzorgt… en dit is dus haar truc!

Dus voor haarstyling van koninklijke klasse, adviseer ik vanaf nu Fructis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.