Dat wil ik dan ook wel weer kunnen

NightWritersVorige blog ging al even over het boek hiernaast, maar het ging pas over één schrijver. Er staan er natuurlijk veel en veel meer. Mocht je de volledige lijst van Nightwriters clan leden uit je hoofd willen leren, check dan even: http://www.nightwriters.nl

Maar waar het dus om gaat, is dat ik dat ook wil kunnen. Schrijven zoals de meeste, vol met beeldspraken enzo. Niet dat je zegt, de zon gaat onder, maar dat je dan als een soort van tweede natuurlijk schrijft; De zon liet zich zakken in de zee, als ware het een ballon die leeg liep, alsof hij z’n laatste adem uitblies.

Nou ja, zoiets dus… maar zoals je ziet, dan kan ik dus niet echt. Ook wel weer goed, want dat betekend dan wellicht dat schrijver, danwel schrijfster zijn, toch echt een vak is dat niet zo maar voor iedereen is weggelegd.

Al was het alleen maar de hoeveeheid spelfouten die er bij mij met grote regelmaat insluipen.

Overigens roep ik wel zo hard dat de meeste schrijvers in dit boek zo goed de kunst van het beeldspreken beheersen, maar ik ben nog niet eens op een kwart. Dat zegt natuurlijk nog niets, maar het kan zijn dat ik vreselijk aan het overdrijven ben, en dat de laatste drie-kwart aan pagina’s volledig verstoten zijn van beeldspraak. Hetgeen dan direct wel weer een ongelooflijk eerbetoon zou zijn aan de schrijvers die het eerste kwart mochten vullen.

 
p.s. er zit op dit moment nog een bugje in Steenderen.NET waardoor je een nare foutmelding krijgt als je reactie achterlaat. Laat dit je zeker niet weerhouden van reageren! Bugje gaat weggewerkt worden als de laatste update van SiteManager beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.