Daar is ie dan eindelijk… de iPad

Maanden lang waren er heel veel speculaties over hoe ie nou precies zou moeten gaan heten. Nog belangrijker, hoe ie eruit zou moeten gaan zien. Geruchten genoeg, maar een enorm te kort aan feiten. En sinds vandaag ie er dan eindelijk… en toch weet ik niet wat ik er van moet vinden.

Apple iPadNiet de iSlate zoals heel lang gesuggereerd werd, maar de iPad blijkt de uiteindelijke naam die aan de nieuwste gadget van Apple is gegeven. En ja, natuurlijk ziet het apparaat het heel erg mooi uit. Wat anders zouden we verwachten van Apple.

Maar ik zie het nog niet… hoe je dat moet gaan gebruiken. Qua software en mogelijkheden lijkt het apparaat nog het meeste op een iPhone, maar dan zonder telefoon, en een flinke slag groter.

Zo groot zelfs dat het eigenlijk eigenlijk behoorlijk richting een netbook gaat. Maar dan zonder toetsenbord. Nou is het mogelijk om op het scherm een toetsenbord op te roepen dan dat via het touchscreen te bedienen.

Bij de presentatie zou zelfs gezegd zijn dat dat net zo prettig werkt als een normaal toetsenbord. maar mocht at toch tegenvallen, dan kan je er weer een los toetsenbord bij kopen.

Dus ik zie het gewoon niet zo erg. Want wat ga je nou op dit apparaat doen, wat je niet op je iPhone kan? E-books lezen? Kan, maar is wel een flinke slag duurder dan een normale eReader. Gebruiken i.p.v. je netbook? Kan ook, maar dat is èn een flinke slag duurder, èn onhandiger i.v.m. het gebrek aan een toetsenbord.

Ik ben geen visionair, en tot nu is Apple dat wel gebleken. Ik geef ze dus graag het voordeel van de twijfel, en ongetwijfeld gaat ook deze gadget weer een groot succes worden. Maar verwacht mij dus voorlopig nog maar niet te zien lopen met een iPad onder m’n arm. Al was het maar om dat ik nog maar pas een netbook heb aangeschaft, waar ik erg happy mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.