Centraal ventilatie systeem

Ventileren is goed, nee is zelfs heel goed als we Postbus51 moeten geloven. Dus dacht zusje M laat ik dan in ieder geval zorgen dat de versleten afzuiging in ons nieuwe huis in orde wordt gemaakt.

Standaard aanspreekpunt binnen de familie Van Steenderen voor elektrisch gerelateerde vraagstukken is Jos. Dus ging Jos afgelopen maandag (op z’n vrije dag) naar het altijd pitoreske Gouda.

Het centrale afzuigding bestond uit een grote metalen doos van ongeveer 40 bij 40 centimeter. Aan de binnenkant een ventilatiesysteem met heel veel vet en stof. Niet echt meer in staat om te ventileren zeg maar.

Deze ging vervangen worden voor een gloed nieuwe, en veel stillere afzuiger. Kosten ruim 200 euries, maar dan heb je ook frisse lucht en vrienden bij Postbus15. Met ongeveer een uurtje schroefen boven en nog meer schroeven hing de nieuwe afzuigdoos aan de muur. Een drie werf hoera galmde over de Goudse daken.

De toef slagroom op deze taart zou de nieuwe bedieningsknop in de keuken worden. Simpel aansluiten en klaar is Kees. En daar stortte ongeveer de taart in, want de knop was te groot. Te groot in verhouding met de oude bediening. Maar eenmaal begonnen zeggen wij ook B.

Dus op naar de Praxis… en ook weer heel snel weg. Door naar de Karwei. Met het nodige improvisatie vermogen kwamen we dan toch tot een oplossing. Daarvoor moesten wel de twee stopcontacten onder de bedieningsknop ook vervangen worden, maar dan heb je ook wat. 

Dus onthoudt goed, ventileren is goed, ventileren moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.