Campingvoedsel

Koken op de camping blijft voor velen toch een crime, of ein krimi zoals we dat hier in Duitsland zeggen. En onder koken op de camping valt natuurlijk niet het koken op een vier-pits-fornuis in je sleurhut!

Nadat we deze vakantie begonnen met een waar schnitzel festijn in het dichts bij zijnde restaurant, begon gisteren het ware campingkoken van dit seizoen. En alsof we eigelijk nooit anders doen, stond in een mum van tijd een schitterende rijst babi pangang (of hoe je dat ook schrijft, m’n Chinees is namelijk niet zo best) op tafel. Met verse groenten en sate!

Waarschijnlijk omdat de eerste proef succesvol was doorstaan, vonden de weergoden het blijkbaar nodig om de lat nog een tukje hoger te leggen; koken op een ??n-pits spiritus brandertje in de regen. Ditmaal was het eindresultaat minstens zo oogveblindend als dat van de avond ervoor. Een fraaie pasta met gebakken spekjes en boontjes in pastasaus. Als troffee voor ons kookwerk-in-de-regen werd het heel even droog om buiten te kunnen eten.

Daarna was het uiteraard snel uit met de pret, en moesten we snel binnen beschutting zoeken. Maar of het nou goed weer is of niet, een boek lezen kan altijd. Buiten in de zon, of droog binnen in de tent, er gaat weer een hoop leesvoer dorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.