Camping blog nummer 5

Het begint erop te lijken dat het hoog seizoen in Zwitserland een klein beetje op z’n einde aan het geraken is voor dit seizoen. Hier in Brienz leek het vanaf een week geleden al niet echt druk, maar vanaf gisteren lijkt het ook op de camping steeds meer uit te sterven.

Toen wij hier onze tent kwamen opzetten een week geleden, was er nog een volledige Nederlandse enclave aanwezig. Altijd goed herkenbaar aan een grote hoeveelheid caravans, iets te dicht bij elkaar opgesteld.

Gisteren hebben we voor het eerst deze vakantie niets noemenswaardigs ondernomen. Verder dan een retourtje supermarkt kwam het niet. Wel veel gelezen, het eerste boek (De jonge Wallander) is uit. In de planning stond om bij vaders een tweede voor de vakantie te lenen, maar bij het laatste bezoek is dat er volledig bij ingeschoten. Ter vervanging heb ik een ander boek mee, waarvan ik nog verder ben gekomen dan pagina 10.

Omdat gisteren een dag zonder activiteiten was, was vandaag aan de beurt voor een bezoekje aan Thun. Onze camping ligt aan de Brienzersee, en aan de Briensersee ligt vervolgens weer de Thunersee, en daaraan ligt dan vervolgens Thun weer.

Thun is een stadje met een klein historisch centrum, uit de late middeleeuwen, en met heel veel winkels. En natuurlijk ook de nodige terassen. In de winkels heel veel mooie horloges, heel veel mooie horloges zelfs. Het begint erop te lijken dat ik een horloge tik aan het opbouwen ben.

Helaas blijken mooie horloges ook weer heel vaak er duur te zijn. Zelfs als je terugrekent van Zwitserse Franken naar oud-Hollandse Euro’s (dan gaat er toch weer 1/3 van de prijs af), valt de prijs nog lang niet altijd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.