Brief aan meneer Hornbach

Beste meneer Hornbach,

Graag wil ik u nog van harte bedanken voor uw doe-het-zelf-winkel. U zit helaas een klein beetje bij ons uit de buurt, anders zou ik uw winkel zeker vaker bezoeken. Helaas moet ik u toch melden dat daar waar het de verkoop van badkranen betreft ik mogelijkheid tot verbetering zie.

Bij wijze van goed voornemen, namen Vriendinnetje P. en ik namelijk begin deze maand ons voor de armen uit de mouwen te steken, en onze badkraan te vervangen voor een themostatische versie. Nou begrijpen wij dat we hiermee een luxeuze keuze maken, die niet per sé noodzakelijk is, maar omdat nou uit de mond van uw medewerkers te horen, bevreemde ons dan toch.

Wij kochten namelijk een mooie design kraan, welke bij het monteren het geluid maakte van een Tupolev-vliegtuig. U begrijpt dat wij dit niet volledig konden passen in ons idyllische plaatje van ontspannen douchen. Dus de-monteerde ik de kraan, naam hem onder de arm om in te ruilen in uw winkel.

Uw medewerker gaf zonder probleem een nieuwe versie van dezelfde kraan mee. En vol goede moed gingen wij dan ook al gauw weer op huis aan. Met dezelfde goede moed monteerde ik deze nieuwe kraan. Het geluid van het Tupolev-vliegtuig was verdwenen, maar daarvoor in de plaats vloog er nu een Chinook-helicopter door mijn badkamer wanneer ik de kraan open draaide.

Dus ook met deze kraan onder de arm reden wij weer terug naar uw winkel. Daar werden wij echter geholpen door een nieuwe medewerker van u. Deze gaf ons de gouden behandeling, ik kan niet anders zeggen. Om te beginnen gaf uw kranen-specialist aan dat het probleem waarschijnlijk niet in de kraan zat, maar in onze CV ketel. Dat deze slechts twee jaar oud is, en dat onze eenvoudige mengkraan nooit voor problemen zorgde, dat had vast hele andere redenen.

Daarnaast vertelde uw medewerker ook dat het geen zin had om een kraan van een beter merk te kopen bij u. Zelfs toen wij aangaven dat wij het geen probleem zouden vinden als dat meer geld zou kosten. Nee, wij konden beter gewoon een eenvoudige mengkraan terug plaatsen, want eigenlijk hadden wij een thermostaatkraan sowieso niet nodig. Na een gesprek van ongeveer twintig minuten en heel veel vraagtekens, kregen wij zonder probleem ons geld terug.

Met dit geld onder de arm, zijn wij rechtstreeks naar uw concurrent gereden die begint met een “P” en eindigt op “raxis”. Deze bleken een een aanbieding te hebben van het duurdere merk kraan, dat wij dus eigenlijk van plan waren bij u in de winkel te kopen. Inmiddels hangt deze aanbieding bij ons in de badkamer, en stroomt er heerlijk thermostatisch-verantwoord water uit.

Bij deze wilde ik u dus alsnog van harte bedanken voor de geweldige service die ik in uw winkel heb mogen genieten. Als aandenken voeg ik nog even een foto bij van de kraan die wij bij u gekocht hadden, en zoals die nu hangt in de winkel. Wellicht kunt u ‘m gebruiken in een folder of iets dergelijks.

Groet,
Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.