Brief aan joop v.d. E.

Beste Joop,

Afgelopen weekend liet ik mij onverschillig een nieuw televisie programma voorschotelen. Ik zag bekende Nederlanders op de dansvloer staan, de één succesvoller als de ander. Uiteindelijk kwam het tegenwoordig onvermijdelijke wegstem-systeem in werking en mocht één van de BN’ers niet terugkeren in de eerst volgende uitzending van het programma.

Tot zover geen klachten, ik ben niet tegen wegstemmen, ik ben niet tegen sms-spellen (waarom zou ik als ik actief ben in de mobiele telecom). Het competitie verband in het spel mag er ook wezen, dat scoort ten slotte altijd aardig. En prop een hoop bekende landgenoten in één televisieprogramma en de kijkcijfers zullen voor zich spreken. Nogmaals tot zover geen klachten.

Maar beste Joop, hoe is het mogelijk dat de verschillende onderdelen van het televisieprogramma aan elkaar gekletst worden door een man die zichzelf grappiger vindt dan de beste komieken. Wiens grappen altijd kei en kei hard doodslaan. Wiens gewiekste opmerkingen standaard de plank misslaan. Die altijd het hardst lacht om zijn eigen grappen.

Geachte heer v.d. E, is het niet mogelijk om zo snel mogelijk een ontslagbrief te schrijven voor Ron B? Ron kan langzamerhand echt niet meer. Ron is niet populair bij de kinderen (naar verluid krijgen zij spontaan last van nachtmerries en bedplassen wanneer ze vijf minuten Ron mogen kijken voor het naar bed gaan). Ron is zeker niet populair bij tieners, niet bij studenten, niet bij jonge ouders, niet bij oudere ouders, niet bij gepensioneerden, niet bij bejaarden. Ron is gewoon niet populair.

Joop, laten we afspreken dat je Ron B zo snel mogelijk inwisselt voor een fatsoenlijke presentator of presentatrice. Eentje met klein beetje charisma, een beetje pit, mespuntje humor… je kent het wel. Dan gaat het met het programma vast wel goed komen. En wellicht (heel heel heel misschien) ga ik dan nog wel weer een keertje kijken… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.