Beter goed na geklust, dan slecht bedacht… of zo

Het was dit weekend weer een waar klus spektakel in Huize Steenderen.NET. Natuurlijk de grote klus waar we al even aan werken (het nu eindelijk echt opknappen van de tussenkamer, maar daar kwam naar aanleiding van een Gamma advertentie zo maar een klus je bij.

In de Gamma gids van deze week stond namelijk deze advertentie: 

Laten we eerlijk zijn, een leuk idee. En een snelle afwerking voor de donkere hoeken onder het schuine dak op zolder. Aan de kant waar vriendinnetje P. haar thuis kantoor is gestart is namelijk drie meter van dit soort donkere hoek. Even kort rekenen met de bovenstaande advertentie leverde op dat wij 4 x de 75 cm brede versie zouden moeten hebben. Dat maal een prijs (en dan nog in de aanbieding ook) van slecht 19,95 komen we uit op zo’n 8 tientjes in klinkende euro’s.

Dat moet goedkoper kunnen dachten wij… en dus gingen de klusraderen aan het draaien. En na ’s ochtends vreselijke hoeveelheden MDF in huis te hebben gehaald (niet alleen voor het namaken van deze bakken), ging ’s middags het ware klussen van start.

In slecht een uurtje of drie kloppen, boren, zagen en vloeken (een heel belangrijk onderdeel bij het klussen) stonden er drie schitterende bakken van ieder 1 meter breed. Klaar voor om eerst in de grondverf gezet te worden en om daarna ook nog eens afgelakt te worden.

Totale kosten voor dit stukje klus nijverheid komt uit op zo’n 15 euro voor een grote plaat MDF, die vervolgens in drie kleine stukken gehakt werd. Plus drie platen van zo’n 6 euro per stuk. Komen we uit op een totaal van goed 30 euro. Doen we er nog wat schroefjes en wieltjes bij… komen we uit op ongeveer de helft van de prijs.

Daar komt dan nog eens bij dat alle materialen bij de Praxis vandaan kwamen en niet bij de Gamma. Dus we kunnen stellen dat de Gamma de grote verliezer is in deze .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.