Belgie blijft een mooi/bijzonder land…

Naar aanleiding van wat ontsnapte gevangenen in België hoorden wij vanmorgen op de radio een mooi stukje nieuws, ze gaan in België namelijk overwegen om het ontsnappen uit de gevangenis strafbaar te maken. En mocht je nu met een blik vol vraagtekens achter je beeldscherm zitten, dan kunnen we waarschijnlijk gezamelijk een praatgroepje opzetten Verrast.

Wat blijkt, de wetgeving omtrent het niet strafbaar stellen van ontsnappingen uit de gevangenis hangen samen met het oneindig geloof in iets wat dan vrijheidsdrang wordt genoemd. Daarbij komt het er op neer dat het geestelijk niet verantwoord zou zijn om iemand op te sluiten, zonder dat deze het gevoel heeft eruit te kunnen.

Nou kan dat natuurlijk ook aardig kloppen, maar dat is dan volgens mij toch ook precies zo ongeveer waar het een gevangenis om te doen is…

Overigens is het niet zo dat je bij je ontsnappingspoging uit het Belgische gevang geweld of andere misdrijven gepleegd mogen worden. Rijdt je dus met je vluchtauto door rood, dan krijg je daarvoor gewoon een boete. Gelukkig maar, want ik ging me al zorgen maken.

Mooi laatste stukje aanvulling nog op deze wet; handlangers zijn bij je ontsnappingspoging weer niet toegestaan. Mocht je hier wel van gebruik maken, dan zijn die natuurlijk direct in overtreding. Daarnaast dien je na je ontsnappingspoging wel direct onvindbaar te worden, want er wordt uiteraard wel direct naar je gezocht. Sterker nog, wordt je opnieuw gepakt, dan moet je zelfs gewoon je straf uitzitten.

Mooi land toch….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.