Begin van cultureel 2008

Jawel, ik kan het zelf eigenlijk ook nog niet helemaal geloven, maar gisteren was dan toch echt de opening van het Culturele Steenderen.NET 2008. Omdat Patries nog steeds graag een keer naar een dansvoorstelling wilde, en ik alweer tijden geleden een mailing in m’n inbox had liggen waarin de voorstelling werd aangekondigd, zaten wij gisteren in de Rotterdamse Schouwburg bij het Scapino Ballet.

Het kostte dan wel een ritje van Voorburg naar Rotterdam en daarna ook weer terug, maar ik moet zeggen, het was meer dan de moeite waard. Meer dan ik had durven hopen moet ik eerlijk zeggen.

Onze vorig uitstapje in de wereld van ballet was in Den Haag bij het meest vage dansgezelschap aller tijden. Moderne ballet moest het toen heten en sindsdien was ik er eigenlijk heilig van overtuigd dat modern ballet dus niet mijn ballet was. Geeft niet, kan gebeuren…

Maar gisteren was een ander verhaal… om goed voorbereid de zaal binnen te kunnen stappen, wilden we de voorafgaande introductie uitleg bijwonen. Een goed begin zo bleek, want we kregen een korte spoedcursus “Ballet bekijken voor dummies”. Niet onnodig kan ik zeggen.

Vervolgens dansten de dames en heren van het Scapino Ballet de sterren van de hemel… De voorstelling heet: It’s a Beautifull world en bestaat uit in totaal 10 korte losse stukken dans. Kort wil zeggen gemiddeld een minuut of 10. Voordeel hiervan, mocht er stuk tussen zitten die wat minder bij je past, dan zijn er nog negen andere stukken over voor de herkanzing.

Conclusie, het Culturele Steenderen.NET jaar is begonnen. Volgende uitstapje in de wereld van cultuur wordt naar ik zo inschat van een behoorlijk ander kaliber; The Smashing Pumpkings. Dus voor wie nu nog even wil meegenieten van gisteravond het volgende filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.