Begin het nieuwe jaar goed, bel de belastingdienst

Ken je dat, je begint een nieuw jaar, fris, vrolijk en fruitig. Maar er zijn dusdanig veel wetjes e.d. gewijzigd dat je toch tussen alle bomen door even op zoek gaat naar het bos. Dus wat doe je als je nog steeds geen brief hebt gehad van de belastingdienst voor het nieuwe zorgstelsel, precies, je gaat ze heel pro-actief even bellen.

Zeg maar dag met je handje naar het vrolijke, frisse en fruitige gevoel omdat je aan een nieuw jaar bent begonnen… met één telefoontje van slechts een minuutje of vijf weet de belastingdienst je alweer in zak en as te krijgen en weet je één ding zeker, alle goede voornemens voor dit jaar laat ik ook gelijk vallen.

Wat is het verhaal?

Omdat Patries en ik samenwonen, hebben wij ongeveer anderhalf jaar geleden een samenlevingscontract afgesloten. Tot zover nog niet zo gek veel spannends. Omdat we dit samenlevingscontract (mooi scrabbelwoord trouwens) hebben, betekent dat bij de belastingdienst per direct dat we voor ons nieuwe zorgstelsel toeslagpartners worden. Handig, op zich niet, aangezien wij onze ziektekosten zelf, apart van elkaar, regelen.

Maar goed, leuker kunnen ze het nou eenmaal niet maken bij de belastingdienst. Op naar het makkelijker maken. Een maand of wat geleden krijgen wij allebeid de nodige papieren en formulieren toegestuurd van de belastingdienst. We vullen netjes alle vragen in, lezen samen de verschillende bijlagen door, zo gaan die dingen. Eenmaal klaar, sturen wij netjes, zoals de belastingdienst dat vraagt, allebei ons envelopje op. Klaar, kan je maar gedaan hebben, je kan het maar netjes in orde hebben.

Week of wat geleden krijgt Patries ook netjes antwoord van onze belastingvrienden. Gefeliciteerd, u krijgt een stevig stukje zorg toeslag. Op dat moment gaat er bij ons nog geen belletje rinkelen. Had wel gemoeten, maar je denkt nog dat ze studenten een beetje sponsoren, dus vandaar dat de toeslag leuk uitvalt.

Dom dom dom !!! Tot en met gisteren ontvang ik nog steeds niets van onze blauwe enveloppen brigade, toch een beetje ongerust ga ik maar eens bellen. En wat denk je, ik krijg nog iemand aan de lijn ook! Leuker kunnen we het niet maken. Ik leg de mevrouw uit dat ik tot op heden niets heb ontvangen en dat ik toch ook graag mijn hoofdprijs in de wacht wil slepen. De oudejaars loterij heeft ook niets opgeleverd, dus dan maar een kijken of er bij jullie wat te halen valt.

Voor ik het weet blijk ik een beetje dom te zijn. Want, u heeft allebei een formulier ingestuurd? Ja dat had natuurlijk niet gehoeven als u toeslagpartners bent! Huh? Oh nee? Nee! Oh, maar dat staat nergens op uw formulier. Nou goed, op zich niet erg, dus de hoofdprijs die Patries nu ontvangt, die moeten we eigenlijk delen als ik uw verhaal goed begrijp. Ja hoor, helemaal goed begrepen. Goh, ik begrijp ten minste nog iets van dit alles.

Nou goed, maar kunt u dan in ieder geval zorgen dat wij allebei ons eigen deel gestort krijgen op onze eigen rekening, want we willen toch graag zelf onze eigen ziektekosten blijven regelen. Ho ho ho meneer, leuker kunnen we het niet maken, en in dit geval ook niet makkelijker. Dat mag u mooi onderling zelf uitmaken hoe u dat regelt, daar bemoeid de belastingdienst zich niet meer.

Ja maar, hallo, u stort nu geld dat voor mij bedoelt is op de verkeerde rekening! Enfin, u begrijpt, ik ben zeer enthousiast over het nieuwe zorgstelsel. Is allemaal weer fantastisch geregeld. Het streven voor dit jaar is dan ook om dusdanig schandalig veel meer geld binnen te gaan halen in 2006 zodat we helemaal geen aanspraak meer maken op zorgtoeslagen. Ben ik ook gelijk van dit gesodemieter af.

p.s. aangezien ik m’n logs voorzie van een illustratie, even belastingdienst opgezocht met Google. Krijg je direct deze foto… dan ligt een grap over de werkneemsters van de Belastingdienst toch wel heel ergop de loer hoor. Leuker kunnen we het dus kennelijk wel maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.