Beetje stilletjes ???

Het is wel een beetje stil op Steenderen.NET, zo kreeg ik laatst te horen. En ik kan niet anders dan bekennen, het is inderdaad nogal stil op Steenderen.NET. Maar niet helemaal zonder reden… tijd dus om weer eens e.e.a. te verhalen.

Om te beginnen begonnen we natuurlijk een tijdje geleden met het bouwen aan de gvtoos.nl website. Inmiddels staat de website er in volledige functionaliteit, volledig ondersteund door het SiteManager systeem. Een mooie mijlpaal in het bestaan van SiteManager; de eerste website die net van Jos van Steenderen is. Mooi mooi mooi dus! Maar wel direct aanleiding voor het nodige extra kluswerk aan het systeem…

Om te beginnen was het nodig om langzamerhand eens alle onderdelen echt aan de praat te krijgen, en dat lijkt inmiddels gelukt te zijn. Neem niet weg dat ik nog wel een keertje door alle onderdeeltjes heen moet, want her en der zit er nog wat oud (= bagger) programmeer werk in en dat moet er nog wel uit.

Verder komen natuurlijk automatisch de nodige wensen naar op je af wanneer je hiermee aan de slag gaat. Dus enige aanpassingen zijn in de maak. Mooie aanpassing waarmee ik ook weer de nodige programmeer ervaring heb opgedaan is voor het fotoboek.

De vraag was namelijk of het nieuwste fotoboek niet gewoon bovenaan in de lijst kan komen. Maar tot nu toe werden de albums alleen gesorteerd op alfabetische volgorde. Nu blijkt dat het mogelijk is om een recordset aan te maken, zonder dat je hierin ook daadwerkelijk database info plaatst. Voordeel hiervan is dat je als je deze zelf vult, in dit geval dus met de nodige foto album informatie, dat je vervolgens eenvoudig kan sorteren waarop je zelf wilt. Erg interessante feature moet ik zeggen.

Goed, het zou nog wel eventjes stil kunnen blijven, maar dat gaat verder wel weer over .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.