Apple WWDC keynote presentatie

Twee dagen geleden opende Apple z’n WWDC (oftewel Worldwide Developers Conference) met de fameuze keynote presentatie. Kijkend naar de presentatie valt je mond toch weer open. Een strak geregiseerde show, dat kan niet echt als verrassend gezien worden. Maar er aantal zaken vallen me toch wel weer op.

Voor wie de volledige presentatie wil bekijken, neem hier een kijkje;

http://www.youtube.com/watch?v=Gc-_n817nMo

De zaal waar de presentatie gegeven werd zat vol met pers software ontwikkelaars. En wat mij vooral opvalt, wat wordt er veel geapplaudiseerd! Steve Jobs komt op; staande ovatie. Een nieuwe feature wordt getoond op het grote scherm; groots applaus.

Op zich prima, maar sommige features zijn nou ook weer niet zo spectaculair. Een voorbeeldje; iOS5, de nieuwe software voor de iPhone, iPad & iPod heeft een hoop nieuwe verbeteringen. Zo is één van deze verbeteringen dat je in je e-mail voortaan rich-tekst kan gebruiken.

Rich-tekst voor de duidelijkheid, betekent dat je stukken tekst vet, schuin en onderstreept kan maken. Ik ben er blij mee als iPhone-gebruiker, maar de zaal wordt bijna afgebroken bij het aankondigen van deze feature.

Verder overigens heel veel nieuwe features die worden aangekondigd die overigens best applaus-waardig zijn. Zo is bijvoorbeeld de integratie met Twitter getoond, en ja daar wordt je best blij van. Net als het volledig vernieuwde messaging center.

De tegenvaller? E.e.a. wordt pas in het najaar beschikbaar voor de normale mens. We moeten dus nog heel even geduld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.