Apple, wat doe je met m’n geluid?

Laat ik beginnen met het feit dat ik mijzelf niet als audiofiel beschouw. Al was het alleen maar omdat ik mij daarmee in een hokje plaats. En het leven buiten de hokjes bevalt mij prima. Ondanks dat; ik ben wel een groot muziekliefhebber. En mag die muziek dan ook weer graag luisteren met een fatsoenlijk geluid. Zo hangen er aan mijn computer dan ook geen standaard boxen, maar een volwaardige versterker, met een stel grote B&O luidsprekers.

Sinds de laatste iTunes update (of wellicht alweer degene daarvoor), blijkt er een nieuwe optie ingebouwd te zijn die standaard staat aangevinkt. Deze heet “Geluid optimaliseren”.

iTunes opties afspelen

Nou ben ik best een kritische luisteraar, maar volgens mij kan echt iedereen horen dat je geluid misvormt wordt zodra die optie aanstaat. Niet een beetje, maar echt heel erg! En dat begrijp ik niet zo heel erg goed. Ik heb Apple namelijk toch echt behoorlijk hoog zitten, en kan ik toch eigenlijk niet anders concluderen dat zij hoogwaardige producten maken.

Ik zou dus ook verwachten dat zij ook een stel goede oren in dienst hebben. En stel oren dat luisterd of hun iPods fatsoenlijk geluid produceren. Of de muziek die uit een iMac komt om aan te horen is. Dus ook om te luisteren of de muziek na het aanvinken van “Geluid optimaliseren” ook daadwerkelijk beter klinkt als ervoor.

Beste mensen van Apple, mocht het zo zijn dat jullie een dergelijk paar oren niet in dienst hebben, dan stel ik mij bij deze beschikbaar. Tot die tijd kan ik helaas iedereen alleen maar adviseren om het vinkje uit te zetten bij “Geluid optimaliseren” in iTunes. Je zult zien dat je muziek gelijk een stuk beter klinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.