Anti-inbraak-strip

Mega super top aanbiedingen bij onze favoriete bouwmarkt! Dat was het afgelopen donderdag en vrijdag. En aangezien we donderdag niet waren geweest, was het uiteraard vrijdag de hoogste tijd om van spectaculaire aanbiedingen te gaan genieten. Een stukje dakgoot, betonverf, beton primer, we leefden ons echt helemaal uit. Toen we eenmaal afrekenden zagen we, ondanks de spectaculaire kortingen, toch nog groen van de einduitslag.

Maar goed, meer dan 30 euro aan kortingen rijker, gingen we zo gelukkig als een kind met een lollie weer naar huis. En natuurlijk konden we niet wachten om met al dat moois aan de slag te gaan. Laten we beginnen met de anti-inbraak-strip op de deur te zettten. Dat is in principe een klusje van niets. En bij de stukje “in principe” is het nou net waar de schoen begon te wrikken.

Bij de buren van een vriendinnetje van ons was van de week bruut de deur opengebroken, op klaar lichte dag. Wat er was meegenomen leek uiteindelijk wel mee te vallen, maar belangrijker was dat er een hoop schade was, en dat er natuurlijk iemand door je huis heeft gelopen. En aangezien wij al langere tijd het idee hadden om ons huis wat verder af te dichten, was dit het laatste duwtje in de rug die we nodig hadden.

Dus vrijdagavond, nog enthousiast van onze wonderbaarlijke bouwmarkt-ervaring, gingen wij vrolijk aan de slag. Maar al snel werd de stemming grimmiger en grimmiger. Probleem is namelijk dat een anti-inbraak-strip op de millimeter nauwkeurig moet zitten. En liever zelfs nog iets nauwkeuriger als dat. Want anders gaat ie klemmen, of je hele deur wil gewoon niet meer dicht., terwijl je nou juist bezig was het tegenovergestelde te bereiken.

Om te beginnen zat natuurlijk de afdichting van het slot in de weg. In m’n hele leven heb ik ook nog nooit gezien dat dat niet in de weg zit. Misschien handig voor de mannen en vrouwen van de anti-inbraak-strip-fabriek (mooi scrabblewoord trouwens) om hier eens een keertje een oplossing voor te verzinnen. Nou was de oplossing niet zo heel moeilijk, maar dat betekende wel dat er een paar millimeter van de slotafdichting af moest. En dat is dus altijd gemaakt van hardstaal, heel hard staal zelfs.

Om een lang verhaal kort te houden, vrijdagavond, hadden we alleen de deurstrip erop zitten. Deze mocht er zaterdagochtend alweer vanaf omdat, toen we de kozijnstrip erop zette, we erachter kwamen dat deze toch nog twee millimeter (misschien was het zelfs maar anderhalf) moesten verplaatsten.

Inmiddels is het nu zondagochtend, de twee strips zitten erop, maar nog niet met alle schroeven, dus dat klusje mogen we straks nog even gaan afmaken. Maar eerst gaan we even proberen te genieten van een klein stukje zondagochtend rust en vrede, voordat we de anti-inbraak-strip-oorlog weer induiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.