Alice in wonderland, maar niet in de bioscoop

Maar liefst twee bijna onoverkomelijke berichtgevingen in één week tijd te verwerken krijgen, dat valt natuurlijk niet mee. Eerst kreeg ik te horen dat Wie is de mol? maar liefst twee weken lang niet op de buis komt vanwege de Olympische Spelen. En nu blijkt de Alice in wonderland niet naar de bioscoop te komen. Waar gaat dat heen met onze mooie wereld?

Kijk, ik begrijp natuurlijk dat er niet bij alle wereldschokkende kwesties naar mijn mening wordt gevraagd. Nou, eigenlijk begrijp ik dat niet, maar ik ben erg goed in staat om de schijn op te houden in deze. Maar de hele kwestie rondom de nieuwe film van Tim Burton met opnieuw Johnny Depp daar hadden ze toch best even om mijn mening kunnen vragen?

De kwestie zit ongeveer zo in elkaar dat de bioscopen de film niet willen draaien, omdat Disney de film in no-time op DVD wil publiceren. Ik begrijp dat de bioscopen daar niet zo heel erg blij mee zijn (en waarschijnlijk doe ik het dan nog een beetje netjes verwoorden), maar ik begrijp niet zo goed waarom ik daar als liefhebber nou precies last van zou moeten hebben.

Het is ongeveer hetzelfde als dat de NS staakt omdat de conducteurs het niet eens zijn met de directie. De passagiers staan vervolgens stil, terwijl de directie nog steeds netjes me hun auto’s naar kantoor komen.

In het tijdperk van downloaden, en dus de noodzaak om meer mensen in de bioscoop te krijgen, denk ik persoonlijk dus niet echt dat dit nu heel erg bijdraagt. Mijn voorstel aan meneer Pathé; Doe een ludieke actie, laat de film gratis zien…. het is maar een idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.