Alanis Morissette in concert

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, Alanis Morissette in concert in de Bijlmer Bierzaal. Tot zover de flauwe grappen over de Heineken Music Hall, want wat is en blijft dat toch een fantastische concertzaal!

Het concert stond natuurlijk op hetzelfde tijdstip gepland als de EK voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk. Nou ben ik totaal niet into de voetbal, maar een EK of WK kan mij op zich nog wel interesseren. En ik was blijkbaar niet de enige.

Op weg naar Amsterdam was het opvallend rustig op de weg. Logisch, iedereen zit thuis met samengeknepen billen op de bank, te wachten tot de wedstrijd begint. Eenmaal aangekomen bij de Arena, pal naast de Heineken Music Hall, bleek toch anders.

Het volledige plein tussen de Arena en de Heineken Music Hall was bezaaid met Oranje fans. Niet een paar, maar echt heel veel… allemaal in lange rijen om de Arena binnen te mogen.

Het binnenkomen van onze concertzaal bleek een stuk eenvoudiger. Het concert leek redelijk druk, maar volgens mij net niet uitverkocht. Best prettig, want de zaal was vol genoeg, en tegelijkertijd was er genoeg ruimte om niet pal op elkaar te hoeven staan.

De openings-act van de avond was niemand minder dan … ik heb echt geen flauw idee meer. Niet onaardig, bij de verschillende concerten die we de afgelopen jaren gezien hebben, zijn er heel wat vreselijker acts voorbij gekomen. Een half uurtje kreeg de beste man de kans om het publiek op te warmen. En dat lukte nog ook. Wat wil je ook als je als Australische dude bereid bent om een Hollands oranje shirt vanuit het publiek aan te trekken .

Uiteindelijk was het podium ruim anderhalf uur het speelveld van Alanis Morissette met haar band. En wat voor een band… want buiten Alanis, staat de band een partij goed te spelen…

Maar leading lady blijft Alanis, die na meer dan 10 jaar carriere duidelijk de muziek business nog niet moe is. Anderhalf uur gaan in een razend tempo voorbij, inclusief twee toegiften. De hele show werd door één persoon van de crew gefilmd, dus wellicht dat we binnenkort nog ergens wat beelden kunnen terug vinden… voor alsnog zul je het moeten doen met één moblogje van mijn kant…

Overigens bleek eenmaal buiten, dat de hoeveelheden Oranje fans die de Arena binnen waren gegaan, daar waren voor een concert van Bon Jovi… en niet voor een Oranje happening, zoals wij tot dan toe dachten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.