Blog 29 december 2004

…en lees dan hier het verhaal van een computer-prutser !

Want ook het leven van een computerprutser met vakantie zit lang niet altijd mee. Zelfs tijdens zijn kostbare vrije dagen rond Kerst en oud-en-nieuw wil de computer lang niet altijd wat de computerprutser wil. Tevens wil het hele prutsen lang niet altijd gaan zoals de computerprutser dat wil.

Dit Kerstverhaal begint op eerste kerstdag (hoe is het ook mogelijk). Blijkbaar is de computerprutser afgelopen jaar een lieve computerprutser geweest, aangezien de Kerstprutser (ookwel bekend als de Kerstman) de computerprutser beloond met een nieuwe harde schijf. Een drie-werf hoera voor de Kerstpruster! Want de computerprutser krijgt niet zomaar een harde schijf, nee nee, de computerprutser krijg een harde schijf van maar liefst 160Gb. Voorlopig moet de computerpruser hier toch echt mee vooruit kunnen.

Het installeren van een nieuwe harde schijf gaat vrij simpel, kabeltje op de juiste wijze aansluiten, partities aanmaken, formatteren en dan snel het besturingssysteem installeren. Helaas, dit Kerstverhaal zou natuurlijk geen Kerstverhaal zijn, als deze ballon deze keer niet zou op gaan. De eerste keer, doet de installatie van het besturingssysteem er een beetje lang over. Geen probleem voor de computerprutser. Hij heeft ten slotte de nodige vrije vakantiedagen rond Kerst. Wanneer de installatie op ongeveer 95% staat, loopt de installatie vast. Niet een beetje, nee heel erg vast.

Niet getreurt, de computerprutser geeft niet zomaar op. Snel aan de slag door opnieuw de installatie starten (want hervatten behoorde nou eenmaal net niet tot de mogelijkheden). Helaas geeft het installatie programma al snel wat tegengas. De vaart zat er ten slotte alweer lekker in. Na het copieren van de bestanden, moet de computer opnieuw opstarten. Twee – Nul voor de computer ten opzichte van de computerprutser, want dit opstarten mag niet lukken. Bij het laden van het mooie bestandje “mup.sys” (what’s in a name) gooit de computer de handdoek in de ring.

Jammer de pammer, de computerprutser geeft niet op, ondanks dat hij niet begrijpt wat het probleem is. Ten slotte is dit niet de eerste keer dat hij dit besturingssysteem probeert te installeren en hiervoor wat dit nooit een probleem. Dus gauw opnieuw aan de slag. Deze keer verslaat de computerprutser het universum. In slechts 15 minuten (want de computerprutser heeft best een snelle computer) draait het besturingssysteem als een goed geoliede machine.

Wat ging er precies mis bij de eerste twee installaties. Helaas zullen we het nooit weten. Een klein beetje zoeken levert nog net op dat “mup.sys” iets doet met de USB 2.0 kaart van de computerprutser. Of dit nou een daadwerkelijk stukje van de grote puzzel is… ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.