Blog 17 december 2004

Het ontwikkelen van een stukje software is op z’n tijd best leuk als je er de humor van in kan zien. Veel mensen kunnen er de humor niet van inzien, ik moet je eerlijk zeggen, ik kan de humor er behoorlijk van inzien. Op dit moment helemaal. Op school, lijkt alweer zo lang geleden, hadden wij ooit een vak dat luisterde naar de naam Object Oriented Modelling. Wat hield dat ook alweer precies in? In feite komt het er op neer dat bepaalde specifieke functionaliteiten slechts één keer geprogrammeerd worden.

Voorbeeldje, bijvoorbeeld de connectie naar een database definieer je in één bibliotheek.

Op dit moment ben ik bezig met een stukje herontwikkeling van SiteManager, de backend die hangt achter zowel Steenderen.NET als MarkKnopfler.NET. Bij het ontwikkelen hiervan, heb ik nooit rekening gehouden met iets wat ook maar op O.O.M. lijkt. Nu met het stukje herontwikkeling kom ik erachter dat het toch wel handig is om hier iets mee te doen.

Dus dat betekend feitelijk het uit elkaar trekken van bestanden. En dat is lang niet altijd even eenvoudig. Want SiteManager bestaat uit al gauw 30 a 40 verschillende bestanden. …trek de conclusie verder zelf maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.