4Mbit internet is leuk, digitale TV ook ;-)

Nadat de uitrol van het combi-Versatel-pakket met Internet, Digitale TV en telefonie een niet al te fantastische start maakte (veel vertragingen, niet werkende systemen, etc.), is het uitrol balletje inmiddels aardig aan het rollen geslagen, zo lijkt het. Gisteren rolde het balletje namelijk bij ons binnen.

De installateur maakte zijn opwachting tussen 12.00 uur (dus je neemt een middagje vrij) en 18.00 uur. Rond een uur of drie belt de beste man dat het ietsje later gaat worden, namelijk rond een uurtje of half vijf, vijf uur. Ik zeg, das nog steeds tussen 12.00 en 18.00 uur, dus geen probleem. En rond kwart voor vijf stond de beste man ook daadwerkelijk met een immense gereedschapskoffer voor de deur.

De installatie liep zonder daarmee cynisch te willen zijn, vlekkeloos. Een klein stukje van voorbereidingen van mijn kant hadden reeds plaatsgevonden. Oude modempje weg halen, verwijderen van router… even zorgen dat er ruimte en overzicht was.

Na het installeren van de nieuwe splitter, was het de beurt aan de modem om aangesloten te worden. Nadat deze met een hele hoop lampjes begint te knipperen, krijg ik de uitleg dat deze voor het gemak zichzelf even aan het voorzien is van de laatste firmware. Goed bezig zeg ik dan. Hoe minder je aan dat soort onderhoud zelf hoeft te doen, hoe beter zeg ik altijd maar. Beetje jammer is het verhaal van de monteur, die mij wist te vertellen dat het een aangepaste versie van de firmware betreft waarbij een hoop mogelijkheden eruit zijn gesloopt. Waarschijnlijk om te voorkomen dat mannetjes zoals ik zelf alle beschikbare instellingen gaan uitproberen 😉

In ieder geval, nadat de modem volledig klaar was met zichzelf updaten – resetten – updaten – resetten enz. enz., was het tijd om de digitale TV decoder aan te sluiten. Hierbij geldt precies hetzelfde verhaal, namelijk aansluiten, en automatisch updaten naar de laatste versie van de firmware. En dan even resetten, verder updaten, enz. enz. Maar zonder slag op staat gaat alles goed!

Met een goed uur kon ik op hoge snelheid internetten, digitale TV kijken en bijna digitaal telefoneren. Het porteren van het telefoonnummer van KPN naar Versatel was nog niet helemaal goed gegaan. Kan gebeuren, moet binnen een week zijn opgelost, en laten we nou net volgende week even een weekje weg zijn 😉 Daarna zal het vast wel rond zijn… We hebben altijd de mobiele telefoons nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.