Blog december 2004

In Nederland bulkt het zo nu en dan van de normen en de waarden. Welk rijtje we nou precies in de normen kolom mogen plaatsen en welk rijtje onder de waarden kolom, dat weet eigenlijk nog steeds niemand. Misschien eens een geinig puntje van aandacht.

Nu de maan weer door de bomen schijnt, de makkers hun wild geraas staken en de wind zelfs bijna door het huis waait, was het de hoogste tijd voor een nieuwe update van NEN 0512.

Voor wie het niet weet, NEN normaliseert in Nederland zo’n beetje alles wat los en vast zit. Je kunt het zo gek niet bedenken, van hijskranen tot elektriciteitsdraadje. Van normen voor houten materialen tot aan Sinterklaas. Dit jaar moest de Sint er ook aangeloven. Er kwamen standaarden voor hem en al zijn hulp Sinten. Mocht je op de valreep de normen nog nodig hebben, kijk dan even op de website van NEN.

Belangrijkste aandachtspuntjes die ik toch even onder de aandacht wil brengen.

01. De baard van Sinterklaas dient tussen de 35 en 50 centimeter te zijn. Dit is gemeten vanaf de bovenlip. De baard moet tevens voldoende permanent aan Sinterklaas verbonden zijn.

02. Sinterklaas dient te beschikken over voldoende paardrij-ervaring.

03. Misschien wel een van de belangrijkste: Sinterklaas rookt en drinkt niet!

Rest mij enkel nog iedereen een hele gezellig avond toe te wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.