4.15 uur opstaan is niet OK!

Even een kort en krachtig statement maken; 4.15 uur in de ochtend opstaan is dus niet OK. Niet een beetje niet OK, maar echt heel erg niet OK.

Vanmorgenvroeg ging om 4.15 uur de wekker, om vervolgens rond 5 uur op station Den Haag HS de trein te pakken naar het altijd pitoreske Schiphol. Zelfs om die tijd krijgt de NS het al voor elkaar om niet precies op tijd te rijden. Maar dat even geheel terzijde. Om 6.00 uur stonden we (ik was deze keer niet alleen) op Schiphol, klaar om door alle controles heen te vogelen. Vervolgens om iets over 7 uur vertrok ons vliegtuig. Met een korte vlucht van 1 uur (normaal gesproken zo’n half uur langer, maar we bleken wind mee te hebben, heb ik op de fiets dus nooit, maar hoef ik niet zelf te trappen..) naar Praag.

Om 4.15 uur op staan, doet aan het begin, als de wekker afgaat, heel even pijn. Dat is te overzien, maar vervolgens rond een uurtje of 2 a 3 ’s middags, dan ga je het pas echt voelen. Althans ik wel in ieder geval. Vervolgens raak je over die dip heen, maar slaat die dip extra hard toe als je later op de avond een biertje neemt.

Het is nu in ieder geval tijd om even lekker te gaan slapen… morgen rond een uurtje of 17.00 uur vliegen we terug. Maar in de tussentijd moeten we nog wel een hoop werk verzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.