3FM is jarig

Het publieke radio station 3FM is jarig en dat is natuurlijk best een feestje waard. Maar liefst veertig jaar geleden is er bedacht dat er behoefte was een een radio station specifiek bedoelt voor het draaien van nieuwe muziek. En dat is natuurlijk heel mooi.

Zelf heb ik ben ik bang nooit helemaal kunnen wennen aan de formule waarmee gewerkt wordt bij de commerciele omroepen. Ieder kwartier wordt je radio programma onderbroken voor een kort reclameblokje en dat is voor de korte momenten best jammer.

Stel je bijvoorbeeld het volgende maar eens voor. Iedere ochtend rij ik op mijn fietsje de frisse ochtendlucht van Voorburg en vervolgens Den Haag in, op weg naar mijn werk. Daarbij de headset van mijn mobiele telefoon dragend, aangezien mijn telefoon een ingebouwd radiootje heeft. Het ritje duur niet al te lang, minuutje of zeven acht. Stel nou dat ik precies inschakel op het moment dat er een reclame blokje van een minuutje of vijf start. Dan ben ik dus het grootste deel van het ritje naar m’n werk aan het luisteren naar reclame en laat dat nou net niet hoeven zeg maar.

Dus… vandaar… keep going met 3FM. Ik luister iedere ochtend (slechts 7 a 8 minuten, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.